У САП підтвердили накладення арешту на майно Гаврилової

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі підтвердили арешт майна головного аудитора країни, рішення про яке ухвалене судом на закритому засіданні.
Лідія Гаврилова в суді

На майно голови Державної аудиторської служби України Лідії Гаврилової, яку детективи НАБУ підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації, дійсно наклали арешт.

Таку інформацію журналісту «Слова і Діла» підтвердив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кравець.

За його словами, суд наклав арешт на майно Гаврилової та заборонив їм розпоряджатися. Як відомо, йдеться про чотирикімнатну квартиру неподалік від станції метро «Позняки» в Києві та вилучені під час обшуку золоті злитки загальною вагою 75 грамів, 112,8 тисячі доларів і 8,5 тисяч євро готівкою.

Водночас суд відмовився накласти арешт на майно, оформлене на колишнього чоловіка Гаврилової, однак, за версією слідства, було придбане за кошти самої голови Держаудитслужби. Як відомо, НАБУ підозрює, що за гроші Гаврилової були придбані два паркомісця поблизу зазначеної чотирикімнатної квартири та автомобіль Toyota Land Cruiser 200 2016 року випуску, а оформлені були на чоловіка з метою приховати активи, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами.

Прокурори САП уже подали апеляційну скаргу на відмову заарештовувати майно колишнього чоловіка Гаврилової. Судове засідання призначене на 1 березня.

Нагадаємо, суд не побачив підстав для відсторонення Гаврилової.

Раніше журналіст «Слова і Діла» з'ясував деталі покупок голови Держаудитслужби, в яких НАБУ вбачає незаконне збагачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: