Особиста помста. Голова Держаудиту відреагувала на відкриття НАБУ справи

Читать на русском
Голова Держаудитслужби України Лідія Гаврилова, якій САП і НАБУ оголосили підозру в незаконному збагаченні на 10 мільйонів гривень, вважає дії правоохоронців наслідком тиску на свою персону.

Голова Держаудитслужби України Лідія Гаврилова, якій САП і НАБУ оголосили підозру в незаконному збагаченні на 10 мільйонів гривень, вважає дії правоохоронців наслідком тиску на свою персону.

Як інформує «Слово і Діло», про це чиновниця написала на своїй сторінці в Facebook.

Як керівник Держаудитслужби «придбала» понад 9 мільйонів гривеньДетективи НАБУ за процесуального керівництва САП ведуть кримінальне провадження щодо подання головою Держаудитслужби Лідією Гавриловою неправдивих даних у деклараціях за 2015 та 2016 роки, а також незаконного набуття активів у розмірі 9,92 мільйона гривень.

«На жаль, наша співпраця з новоствореним правоохоронним органом – НАБУ – має сумний досвід, коли керівництво НАБУ намагається компенсувати недостатність доказової бази за порушеними ним справами з метою трактування результатів перевірок на користь НАБУ тиском на співробітників. Крім того, складання моїми підлеглими акту перевірки, в якому йдеться про зловживання одного з керівників НАБУ, стало підставою для особистої помсти мені», – пише Гаврилова.

Голова держаудиту також зазначає, що оприлюднена НАБУ інформація про неї «є суто суб'єктивною думкою детективів, а всі внесені до декларації дані повністю правдиві».

Вона також зазначає, що вручення підозри до проведення повної перевірки електронної декларації свідчить про вибірковість і упередженість органів досудового розслідування.

За словами Гаврилової, детективи НАБУ стежили за нею протягом року. Чиновниця зазначила, що не володіє автомобілем і двома паркомісцями, про невнесення яких до електронної декларації заявили в НАБУ. За її словами, це майно належить її колишньому чоловіку, з яким вона розлучилася в 2015 році.

Відповідаючи на запитання, звідки в неї знайдені під час обшуку НАБУ золоті злитки та грошові кошти у валюті, чиновниця сказала, що «це подарунки, які на сьогодні має кожен громадянин».

Як повідомлялося, Гавриловій 23 січня було оголошено про підозру за попередньою кваліфікацією за ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) і ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, детективи НАБУ за процесуального керівництва САП ведуть кримінальне провадження щодо подання головою Держаудитслужби Лідією Гавриловою неправдивих даних у деклараціях за 2015 та 2016 роки, а також незаконного набуття активів у розмірі 9,92 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: