САП оскаржила відмову суду заарештувати брата Каськіва

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура подала скаргу на судове рішення, яким правоохоронцям було відмовлено у запобіжному заході родичу Владислава Каськіва.
Олександр Каськів

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала апеляцію на відмову суду взяти заочно під варту брата колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами України Владислава Каськіва Олександра.

Про це йдеться в ухвалі Київського апеляційного суду від 11 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, цим рішенням скаргу передано на розгляд апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. В документі вказується, що прокурор САП подав скаргу, оскільки не погоджується з рішенням Солом'янського районного суду міста Києва. В ній прокурор просить скасувати це рішення й ухвалити нове, яким застосувати до брата Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Згідно з даними сайту Судової влади, розгляд вказаної скарги призначений на 19 вересня.

Нагадаємо, брата Каськіва оголосили в розшук. Представник САП нагадав, що спочатку суд дозволив заочний арешт Каськіва, проте пізніше Київський апеляційний суд це рішення скасував. Надалі органи правопорядку ще раз клопотали про заочний арешт підозрюваного, проте суд відмовляв. Водночас Макар навів практику Київського апеляційного суду, який скасовував подібні ухвали про відмову, обґрунтовуючи це тим, що для оголошення підозрюваного у міжнародний розшук достатньо постанови слідчого/детектива і скерування її для виконання до Інтерполу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: