В'ятрович розповів про декомунізацію міст і вулиць

Читать на русском
Декомунізація в Україні відбулася в 26 районах, майже в тисячі міст і на 52 тисячах вулиць. Про це повідомив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.
Ілюстративне фото.

Декомунізація в Україні відбулася в 26 районах, майже в тисячі міст і на 52 тисячах вулиць. Про це повідомив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook.

«Декомунізація не лише очистила наш простір від пропаганди, вона повернула українцям символічну власність на наші міста, села, вулиці. Декомунізація стала реформою, щодо якої відбулося найбільше в країні громадське обговорення. Ми вирішували і вирішили самі, як по-новому назвати чи повернути прадавні імена 52 тисячам вулиць, 989 містам, 26 районам, а поза тим - скверам, горам, річкам», - повідомив він.

Закон про декомунізацію не забороняє вдягати червону краватку та пілотку на дискотеку 80-хНардеп Ар’єв за допомогою поліції видворив із концерту Дискотека 80-х людей у піонерських краватках. Хоча в законі про декомунізацію немає прямої заборони на використання цієї символіки.

За словами В'ятровича, щоб «викинути «наслідки леніна» із щоденного життя, не достатньо перейменувати вулицю і демонтувати пам’ятник. Але позбутися цієї пропаганди - ключовий крок трансформації країни».

Нагадаємо,Дмитро Разумков заявив, що питання декомунізації в Україні повинні вирішуватися на місцевих референдумах.

Також нагадаємо, В'ятрович розповів, як декомунізувати Донбас.

Чи справді закон про декомунізацію настільки суворий, що забороняє піонерські символи в «дрес-коді» любителів ностальгувати за радянськими часами «Слово і Діло» поцікавилося в експерта з конституційного права Олександра Москалюка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: