Питання декомунізації мають вирішуватися на референдумах – Разумков

Читать на русском
Лідер політичної партії Слуга народу Дмитро Разумков заявив, що питання декомунізації в Україні мають вирішуватися на місцевих референдумах.

Лідер політичної партії «Слуга народу» Дмитро Разумков заявив, що питання декомунізації в Україні повинні вирішуватися на місцевих референдумах.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV, пише «Слово і Діло».

Він вважає, що рішення про декомунізацію мають прийматися на місцях.

«Ми з вами спостерігали перейменування міст, сіл. Це можливо. Проблема полягає в іншому. Це повинні приймати рішення ті, хто безпосередньо там знаходиться і живе», - сказав Разумков.

За його словами, було б добре, якщо питання про перейменування населених пунктів ухвалювалося жителями через місцевий референдум.

Нагадаємо, раніше Окружний адміністративний суд Києва опублікував обгрунтування рішення про скасування перейменування Московського проспекту до проспекту Степана Бандери, а проспекту Генерала Ватутіна в проспект Романа Шухевича в Києві. Підкреслювалося, що рішення прийнято судом з огляду на порушення процедури щодо перейменування проспектів Московського та Генерала Ватутіна, а також у зв'язку з відсутністю належного обґрунтування прийняття даних рішень.

Раніше в Харкові зібрала голоси петиція про часткове скасування декомунізації.

Також нагадаємо, В'ятрович розповів, як декомунізувати Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: