КСУ визнав декомунізацію конституційною – ЗМІ

Читать на русском
Конституційний суд у вівторок визнав конституційним закон про декомунізацію. Документ ще не оприлюднили.

Конституційний суд у вівторок визнав конституційним закон про декомунізацію.

Як пише «Слово і Діло», про це УП повідомило джерело.

Декомунізація: чому в Зеленського знову заговорили про референдумПитання про декомунізацію слід ухвалювати на місцевих референдумах, заявив голова партії Слуга народу Дмитро Разумков. Раніше лідер партії допустив проведення референдуму щодо мовного питання.

В розкладі роботи суду вказується, що у вівторок у закритому режимі він розглядав питання визначення конституційності закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

За словами джерела, суд вирішив, що пропаганда комуністичного режиму є спробою виправдати тоталітаризм і запереченням конституційних принципів і демократичних цінностей. Також це є реальною загрозою для сучасної української державності.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна рада ухвалила внесений Кабінетом міністрів закон про засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів й заборонила їх пропаганду.

У травні 2017 року народні депутати від «Опозиційного блоку» та інших фракцій подали подання до Конституційного Суду щодо визнання неконституційним закону про декомунізацію.

Тим часом у Харкові повернули проспекту ім’я Жукова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: