САП пом'якшила обвинувачення експосадовцям «Електроважмашу»

Читать на русском
Колишніх посадовців державного заводу оштрафували за умовами угоди, укладеної з прокурором Антикорупційної прокуратури.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура пом'якшила обвинувачення колишнім посадовцям державного підприємства «Завод «Електроважмаш» з одержання неправомірної вигоди (частина 4 статті 368 ККУ) на зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 ККУ) і уклала з ними угоду.

Відповідні угоди були затверджені вироком Орджонікідзевського районного суду міста Харкова 5 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, колишнього заступника директора заводу «Електроважмаш» Максима Марущенка та його пособника, начальника одного із управлінь заводу Ігора Коваленка обвинувачували в тому, що вони у лютому 2017 року отримали понад 1 млн грн неправомірної вигоди від комерційного директора ТОВ «Укрмашіндустрія» за організацію своєчасного відпуску готової продукції згідно з укладеним договором.

Справу почали розглядати в суді ще на початку 2018 року саме за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди, проте нещодавно САП перекваліфікувала обвинувачення на зловживання впливом. Пізніше прокуратура уклала з обвинуваченими угоди. 5 вересня суд їх затвердив і визнав Марущенка та Коваленка винними. Також суд оштрафував їх на 25 тис. 500 грн з кожного.

Нагадаємо, 8 листопада 2016 року НАБУ затримало колишнього заступника директора заводу «Електроважмаш» та його пособника. Пізніше суд взяв їх під варту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: