Будівництво, реконструкція та ремонт доріг в Україні: що обіцяють мери

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує віжстежувати обіцянки українських політиків та чиновників. Раніше ми писали, як мери готуються до нового опалювального сезону. Сьогодні пропонуємо подивитися, що обіцяють і роблять мери обласних центрів для ремонту та будівництва доріг.

Обіцянки щодо облаштування доріг давали більшість мерів. Поки що провалених обіцянок немає, виконаних небагато, а решта ще реалізовуються.

Мер Дніпра Борис Філатов у квітні 2018 року обіцяв зробити капітальний ремонт та благоустрій набережної Перемоги (від Мерефо-Херсонського мосту до вул. Космічної). На початку осені у Дніпровській міській раді нам повідомили, що схему благоустрою набережної було змінено, тому тривалість реконструкції затримали і запланували завершити її вже у 2019 році.

До початку 2019 року було видалено зелені насадження та непридатний ґрунт з місця забудови, облаштовано піщану основу під прибережну територію, частково підготовлено основу з монолітного залізобетону та облаштовували гранітну плитку на головній алеї, дитячих майданчиках, пішохідних доріжках.

Виконано у повному обсязі облаштування дитячих майданчиків та водного атракціону, частково озеленено деревами територію, викладено доріжки та основну алею завдовжки 500 метрів, зроблено зовнішнє освітлення.

Також у 2019 році мер Дніпра обіцяв відремонтувати вулицю Гідропаркову (мешканці вулиці навіть подали відповідну петицію) та реконструювати вулицю Короленка, яка має стати пішохідною.

«Вулиця Короленка стане однією з перших пішохідних вулиць Дніпра. Тут висадять 70 нових дев’ятирічних дерев, які вже наступного року даватимуть тінь, та кущі. Реконструкція відбудеться у будь-якому разі», – запевнив Філатов.

Мер Києва Віталій Кличко на початку серпня 2019 року пообіцяв відремонтувати вулицю Івана Федорова у поточному році. «Невдовзі завершать оновлення вулиць Сім’ї Кульженків та Заболотного, проспектів Палладіна та Правди. Також цього року відремонтуємо вулиці Івана Федорова та Микільсько-Ботанічну. Тривають роботи і на такому великому об’єкті як проспект Степана Бандери. Дорожники працюють цілодобово, бо це важлива транспортна артерія столиці», – зазначив він.

Тривають роботи в Миколаєві на вулиці Соборній. Мер міста Олександр Сєнкевич в травні заявив про намір провести її реконструкцію, додавши, що на ній не повинно бути бордюрів, а на під’їзді планують встановити «лежачого поліцейського».

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк у листопаді 2018 року пообіцяв, що протягом року на ділянці від вул. Кріпосної до вул. Першої ливарї буде завершено підготовчі роботи для укладення асфальту, встановлено освітлення і частково впорядковані газони. Асфальт укладатимуть наступного року. Станом на 21 червня 2019 року перша черга реконструкції вулиці Шкільної вийшла на завершальну стадію.

Впорався із обіцянкою мер Черкас Анатолій Бондаренко, який запевнив, що у 2018 році буде проведено ремонт дороги по вул. Героїв Холодного Яру (Першотравнева). За інформацією, наданою Черкаською міською радою, на ремонт вулиці було витрачено понад 4 млн 756 тис. грн.

Раніше ми писали, як мери виконують обіцянки щодо подачі тепла та води до осель.

Також «Слово і Діло» писало, що мери роблять для виконання обіцянок щодо реконструкції та будівництва дитячих садочків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: