З'ясувалося, які безкоштовні медпослуги будуть надані українцям із 2020 року

Читать на русском
Чіткий перелік безкоштовних для українців медичних послуг буде відомий після затвердження державного бюджету на 2020 рік.

З'ясувалося, які послуги будуть безкоштовними за програмою медичних гарантій в 2020 році.

Про це повідомили в прес-службі НСЗУ.

Установам охорони здоров'я за програмою медичних гарантій в 2020 році Служба планує платити 8500 грн за пологи, 19 500 грн за лікування одного інсульту та 15 800 грн - інфаркту.

Медицина: що обіцяють політичні партії на виборах-2019Всі партії обіцяють впровадити медичне страхування, але далеко не всі збираються продовжувати медичну реформу.

«Ці послуги будуть повністю безкоштовними для українців, адже вони вже заплатили за медичну допомогу з своїх податків», - йдеться в повідомленні.

Також в Службі помітили, що програма медичних гарантій (або гарантований пакет медичних послуг) прийде на заміну псевдобезкоштовній медицині вже в 2020 році.

До програми медичних гарантій увійдуть послуги первинної амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної медичної допомоги та реабілітації. Чіткий перелік безкоштовних для українців медичних послуг буде відомий після затвердження державного бюджету на 2020 рік.

Головним фокусом програми будуть медичні послуги, пов'язані із лікуванням гострого мозкового інсульту, гострого інфаркту міокарду, допомога в пологах і неонатальна допомога, ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань.

Саме за ці послуги НСЗУ буде платити медичним установам по пріоритетному тарифу, який дозволить пацієнтам отримувати ці послуги безкоштовно і відповідної якості.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський запропонував ввести «медичний безвіз».

Також відзначимо, Рада підтримала законопроект про радіаційну безпеку в медицині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: