Медичний центр Одеси втратив доходів на півмільйона гривень

Читать на русском
Державна аудиторська служба України провела аудит державного комунального підприємства Одесфарм.
Одесфарм

Необґрунтоване зменшення вартості надання медичних послуг у комунальному підприємстві «Одесфарм» призвело до втрати державним підприємством доходів на загальну суму 535 тисяч гривень.

Про це йдеться в результатах аудиту діяльності медичного центру за період з 2015 до 2018 року, який оприлюднила експертна організація StateWatch у межах проекту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

Так, під час проведення державного фінансового аудиту встановлені розбіжності між ціною, отриманою при розрахунку калькуляції, та ціною, затвердженою в прейскуранті медичного центру КП «Одесфарм».

Наприклад, вартість послуги на відвідування лікаря функціональної діагностики становить 87,64 грн. При цьому в прейскуранті медичного центру послуга на відвідування лікаря функціональної діагностики становить 80 грн. Отже, кожне відвідування лікаря функціональної діагностики зменшує доходи підприємства на 8,64 грн. Згідно з розрахунком вартості послуг медцентру КП «Одесфарм», на 2017 рік вартість послуги рентгенографії органів грудної порожнини становить 109,86 гривні. При цьому в прейскуранті медичного центру послуга рентгенографії органів грудної порожнини становить 100 грн. Отже, при проведенні кожної рентгенографії органів грудної порожнини КП «Одесфарм» втрачає 9,86 грн.

Таким чином, аудитори дійшли висновку, що необґрунтоване зменшення вартості медичних послуг призвело до втрати доходів медичного підприємства на суму 0,5 млн грн.

Нагадаємо, волинські санаторії неефективно використали майже 300 тис. грн. Раніше аудитори встановили, що вінницький лікувальний центр недоотримав 2,5 млн грн. Також, за даними аудиторів, у львівських будинках дитини неефективно витратили понад 2,5 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: