Заволодіння землею: екс-посадовцю Держземагенства продовжили обов'язки

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків колишньому посадовцю агентства.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд продовжив до 10 жовтня дію обов'язків, покладених на колишнього заступника начальника Держземагентства у Київській області Станіслава Губіна, якому детективи Національного антикорупційного бюро і прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру в розкраданні землі під Києвом у Гатному.

Таке рішення 12 серпня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Курова за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Губіна відпустили під 1,75 мільйона гривень застави. Також на нього поклали низку обов'язків, зокрема, прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подав клопотання про продовження їх дії. Вивчивши клопотання, суддя Вишняк задовольнив його частково. Так, суддя продовжив наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, суд продовжив обов'язки віце-президента НААН Ануш Балян. Раніше суд також зняв браслет з екс-президента академії Василя Петриченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: