Гривня одна з лідерів зі зміцнення серед світових валют - Нацбанк

Читать на русском
На сьогодні українська валюта є другою у світі за темпами зміцнення в річному вимірі після турецької ліри, яка зміцнилася на 17,7 відсотка.

На сьогодні українська валюта є другою у світі за темпами зміцнення в річному вимірі після турецької ліри, яка зміцнилася на 17,7%.

Про це повідомляє Експертна платформа Національного банку в Facebook.

Сюрпризи гривні: чи варто чекати подальшого зміцнення нацвалютиГривня вже котрий місяць демонструє дива стійкості. Та чи втримає вона позиції цієї осені й чи варто запасатися валютою вже зараз, дізнавався Олександр Радчук.

Українська гривня за останній рік (з 4 вересня 2018 року по 4 вересня 2019 року) зміцнилася до долара на 12,8%.

Відзначається, що в абсолютній більшості країн світу з динамічними валютами зафіксований дефіцит поточних рахунків платіжних балансів.

«Тобто, зміцнення їх валют пов'язане з істотним припливом прямих і портфельних інвестицій або нарощуванням зовнішньої заборгованості. Серед 15 країн, чиї валюти найбільше зросли до долара США за останній рік, таких 9. Серед них і Україна», - йдеться в повідомленні.

При цьому експерти нагадують, що за останні десять років гривня девальвувала на 183,9% відносно долара і 120% відносно євро.

Нагадаємо, все літо українська нацвалюта зміцнювалась і зросла з 27 до 25 гривень за долар, що стало рекордом за три роки. Але з настанням осені почалися сезонні коливання в бік падіння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: