Курс гривні до долара не влаштовує Мінфін

Читать на русском
Неточні прогнози щодо курсу гривні до долара впливають на стабільне невиконання доходів за тими категоріями, які залежать від курсу, заявили в Мінфіні.

Міністерство фінансів України направило в Національний банк запити щодо того, чи будуть уточнення прогнозу курсу валют на 2020-2022 роки.

Як передає «Слово і Діло», про це міністр Оксана Маркарова написала на своїй сторінці у Facebook у середу, 14 серпня.

Міністр нагадала, що в травні уряд затвердив макропрогноз на три роки і він і є базою для проекту держбюджету на 2020 рік. Однак, з огляду на результат 7 місяців 2019 року, очевидно зміцнення гривні.

«Тому що у той час як український бізнес / компанії-експортери нарікають на посилення гривні, що впливає на їхню конкурентоспроможність, для Мінфіну головне щоб бюджет, який ми плануємо, був реалістичним, а це означає, що він повинен базуватися на максимально можливому точному прогнозі», - написала Маркарова.

Міністр хоче попередити ситуацію 2018-го і особливо 2019 року, коли курс з прогнозу був стабільно вище фактичного, «і як результат впливає на стабільне невиконання доходів за тими категоріями, які залежать від курсу».

Нагадаємо, що раніше в Мінфіні заявили, що проект держбюджету-2020 перебуває на фінальній стадії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: