У Нацбанку розповіли, чи вплинуть вибори на курс гривні

Читать на русском
Проведення парламентських виборів не позначиться на курсі гривні. Про це заявив голова Національного банку України Яків Смолій.

Проведення парламентських виборів не позначиться на курсі гривні.

Про це заявив голова Національного банку України Яків Смолій, передає «Слово і Діло» в четвер, 18 липня.

«Подвійні вибори, дійсно, несли в собі деякі очікування ризиків на фінансових ринках, але це абсолютно жодним чином не вплинуло на валютний курс. Він як формувався завдяки попиту і пропозиції, так і продовжує робити це зараз. Зміцнення гривні було викликане, перш за все, факторами сприятливих умов для нашого експорту, а також припливом (коштів) іноземних інвесторів у внутрішні державні цінні папери, що призвело до збільшення пропозиції валюти на ринку і, як наслідок, до зміцнення гривні», - сказав Смолій .

Раніше Національний банк поліпшив прогноз по зростанню валового внутрішнього продукту в Україні в 2019 році з 2,5 відсотка до 3,0 відсотків.

Також нагадаємо, найбільше за кількістю в готівковому обороті України знаходиться банкнот номіналом 200 гривень і розмінних монет номіналом 10 копійок (23% і 29% відповідно). Середня кількість банкнот на одного українця становила 67 штук, а монет різних номіналів (розмінних і обігових) - 314 штук.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: