У ГУР назвали основні загрози від РФ для України

Читать на русском
Одна з основних загроз для України — загроза територіальній цілісності — розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький. Можливо й відновлення широкомасштабних бойових дій.
Ілюстративне фото.

Одна з основних загроз для України — загроза територіальній цілісності. Як розповів представник Головного yправління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, можливо й відновлення широкомасштабних бойових дій.

«По-перше, одна iз основних загроз — це загроза територіальній цілісності України і можливiсть відновлення широкомасштабних бойових дій, а то й широкомасштабної збройної агресії проти нашої держави. Вона залишається, і РФ підтримує високий рівень цієї загрози за рахунок нарощування yгруповань своїх військ», — сказав він в інтерв'ю для «Укрінформy».

Бойовики стягують танки та «Гради»: до чого готуватися ЗСУСММ ОБСЄ зафіксувала на Донбасі 29 Градів і 49 танків бойовиків, розміщених із порушеннями Мінських угод.

За словами Скібіцького, починаючи з 2015 року, завершується формування трьох російських дивізій біля українського кордону.

«І відповідно до планів, які існують в РФ, основні заходи планується завершити вже наприкінці 2019 — початку 2020 року. Тобто це ті заходи, які дозволять мати військо, здатне діяти в нашому напрямку. До речі, саме наступного року плануються навчання «Кавказ-2020», де завдання щодо застосування нових формувань проти нашої держави будуть практично відпрацьовані на полігонах, у навчальних центрах Південного військового округу, зокрема, і на території Криму», - розповів представник ГУР.

Нагадаємо, стало відомо, що бойовики Російської федерації і їх найманці посилили обстріли позицій українських військових на Донбасі.

Також безпілотник ОБСЄ знову зафіксував «Гради» і гаубиці на окупованому Донбасі.

Раніше повідомлялося, що СММ ОБСЄ зафіксувала 29 танків і понад десяти артилерійських установок в районі села Тернове на окупованій території. Донецької області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: