Пристайко назвав нові дані про кількість жертв війни на Донбасі

Читать на русском
На окупованому Донбасі за більш ніж п'ять років збройного конфлікту загинули 14 тисяч людей.

На окупованому Донбасі за більш ніж п'ять років збройного конфлікту загинули 14 тисяч людей.

Таку статистику 5 вересня опублікував в Twitter міністр закордонних справ Вадим Пристайко.

Торік під час збройних конфліктів вбито або поранено 12 тис. дітей – ООНПонад 12 тисяч дітей в 2018 році постраждали або були вбиті під час збройних конфліктів, що є найгіршим показником за всю історію спостережень.

«5 років тому Росія підписала Мінський протокол. Відтоді ми втратили 14 000 наших людей. Росія не виконала жодного зі своїх зобов'язань. Ми докладаємо всіх зусиль із нашими партнерами, аби домогтися реального прориву в мирному врегулюванні 24 години на добу 7 днів на тиждень», — написав очільник українського зовнішньополітичного відомства.

Пристайко першим серед офіційних осіб заявив про 14 тисяч жертв війни на Донбасі.

У лютому 2019 року Організація об’єднаних націй офіційно збільшила свою оцінку кількості жертв війни на сході України до 13 тисяч, із них чверть — цивільні особи, а понад 30 тисяч — поранені. Оцінка кількості вбитих включає близько 3,3 тис. цивільних осіб, які загинули із часу війни на сході України. Ця цифра включає і 298 пасажирів Boeing рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines, який був збитий 17 липня 2014 року в небі над Донбасом на шляху від Амстердама до Куала-Лумпура.

Нагадаємо, про чергове перемир'я на Донбасі Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України домовилась 17 липня 2019-го. Так зване «хлібне перемир'я» розпочалося від початку доби 21 липня уздовж всієї лінії розмежування. Уперше сторони домовились про повний режим тиші, однак майже одразу обстріли знов почались.

6 серпня 2019-го стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України в районі населеного пункту Павлопіль, внаслідок чого загинули четверо українських військових.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: