Бойовики стягують танки та «Гради»: до чого готуватися ЗСУ

Читать на русском
Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу

Для України позитивно те, що ОБСЄ фіксує скупчення техніки РФ і відкриває очі. Це потрібно фіксувати, щоб потім не було голослівних звинувачень, яка сторона що порушила.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив військовий експерт Олег Жданов.

«Те, що РФ знову стягує танки, є наслідком безкарності та демонстрацією небажання шукати компроміс для вирішення конфлікту на Донбасі. РФ жодного разу не виконувала домовленостей, досягнутих у Нормандському або Мінському форматах», – зазначив Жданов.

Він звернув увагу, що згідно з даними розвідки, в Станиці Луганській на позиціях бойовиків час від часу з'являються люди в камуфляжі. Але реальна загроза ескалації малоймовірна, ситуація тягнутиметься нескінченно.

«Щоб змінити ситуацію, з боку України потрібні аналогічні заходи – відповідь силою, але політичне керівництво України до цього не готове. Тому ЗСУ потрібно хоча б готувати до завершення цього конфлікту силовим шляхом», – уточнив експерт.

За його словами, 5 років переговорів у будь-яких форматах довели, що Росія розуміє лише мову сили. При цьому РФ тверда в своїх переконаннях.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війнуСказано 19 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

«Щойно в переговорному процесі починають шукати компроміс у питанні Донбасу, РФ посилює обстріли, показуючи, що мирного врегулювання бути не може, хіба що на її умовах. Якщо Україна почне змінювати Конституцію, надавати особливий статус, оголосить амністію. то обстріли будуть припинені. Але якою ціною?», – резюмував Олег Жданов.

Нагадаємо, спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вчергове зафіксували на окупованій Луганщині важке озброєння бойовиків, розміщене з порушенням ліній відведення, узгоджених у Мінських домовленостях.

Додамо, президент України Володимир Зеленський пообіцяв зробити все, щоб завершити війну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: