Суд не заарештував розшукуваного фігуранта цигаркової справи Головіна

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив антикорупційним органам правопорядку у клопотанні про взяття під варту розшукуваного підозрюваного.
Валерій Капітанчукфото: скріншот з сайту МВС

Суд відмовився заочно взяти під варту Валерія Капітанчука, якого розшукують як підозрюваного в кримінальному провадженні за підозрою колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його екс-заступника Костянтина Гейка та бізнесмена Олександра Чудакова в заволодінні цигарками.

Таке рішення вчора, 2 вересня, ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська, повідомили журналісту «Слово і Діло» в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За даними правоохоронців, датою зникнення Капітанчука є 26 червня 2019 року. В САП повідомляли, що підозрюваний бізнесмен, екс-директор фірми «Агат-2016» Капітанчук переховується за кордоном. Постановою детектива підозрюваного оголошено у національним та міжнародний розшуки. У зв'язку з цим прокурор САП просив розглядати клопотання про заочне взяття під варту за відсутності Капітанчука.

Вивчивши клопотання, суддя Зелінська відмовила в його задоволенні.

Нагадаємо, НАБУ та САП також оголосили в розшук екс-заступника начальника одеської поліції Гейка, але пізніше його затримали в будівлі прокуратури. Своєю чергою правоохоронці подали до суду клопотання про взяття його під варту. Однак суд відмовив у задоволенні клопотання й відправив Гейка під цілодобовий домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: