Адвокат Головіна хотів визнати незаконність затримання НАБУ його клієнта

Читать на русском
Захисник колишнього керівника поліції Одещини подавав до суду скаргу про нібито незаконність затримання його клієнта.
Дмитро Головінфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Адвокат колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна намагався через суд визнати незаконність затримання детективами Національного антикорупційного бюро його клієнта, проте суд йому відмовив.

Таке рішення 5 серпня ухвалила слідча суддя Шевченківського районного суду міста Києва Марина Антонюк, повідомляє «Слово і Діло».

У ній адвокат хотів з'ясувати підстави затримання Головіна, а також визнання такого затримання незаконним, оскільки воно було проведено за відсутності захисника, не забезпечена можливість повідомлення про затримання близьких родичів, не відображено порядок, перебіг і результати проведеної процесуальної дії.

У зв'язку з наведеним, екс-начальник поліції утримувався в ізоляторі тимчасового тримання за відсутності судового рішення, яке набрало законної сили та за відсутності інших правових підстав для позбавлення його свободи.

Вивчивши матеріали скарги, а також матеріали надані на запит суду детективом НАБУ слідчий суддя відмовив у задоволенні скарги, оскільки аналогічну скаргу розглядали під час обрання запобіжного заходу Головіну.

Нагадаємо, суд відправив Головіна під домашній арешт. Пізніше суд обґрунтував своє рішення. Водночас Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід екс-начальника одеської поліції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: