США й надалі підтримуватимуть Україну – Пенс

Читать на русском
Віце-президент США також заявив, що із нетерпінням чекає можливості обговорити з Зеленським питання, що стосуються прогресу у виконанні «мінських домовленостей».

США й надалі підтримуватимуть Україну в питаннях безпеки і територіальної цілісності.

Про це під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Польщі заявив віце-президент США Майк Пенс, трансляцію вів FoxNews, пише Слово і Діло.

«Мотор Січ», Китай та США: навіщо радник Трампа прибув до КиєваУ вівторок, 27 серпня, до України прибув з триденним візитом радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон.

«Між США і Україною надзвичайно сильні відносини. Ми завжди підтримуємо і стоїмо пліч-о-пліч з народом України. Це почалося ще з 2014 року, - з того часу ми дуже сильно підтримуємо територіальну цілісність України і її народ. Ми й надалі будемо продовжувати підтримувати Україну, зокрема, з питань безпеки та територіальної цілісності, що включає й Крим», - заявив Пенс.

Віце-президент США також заявив, що із нетерпінням чекає можливості обговорити з Зеленським питання, що стосуються прогресу у виконанні «мінських домовленостей».

«Також очікуємо можливість обговорити питання безпеки. Крім цього, мені хочеться почути більше про те прогрес, який зроблений у вашій країні із питань впровадження реформ... Чекаю можливості обговорити питання енергетики, енергоресурсів, - яким чином це питання розвивається в Україні», - додав Пенс.

Зі свого боку Зеленський подякував Пенсу за те, що «США завжди відстоювали права України, захищали і не змінювали свою позицію щодо територіальної цілісності і суверенітету України».

Раніше Польща запропонувала розмістити ядерні ракети США в Європі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: