Набули чинності нові заходи США у справі Скрипалів

Читать на русском
У понеділок, 26 серпня, набув чинності другий пакет американських санкцій проти Росії у справі про отруєння в британському Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.

У понеділок, 26 серпня, набув чинності другий пакет американських санкцій проти Росії у справі про отруєння в британському Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Про це повідомляє Слово і Діло.   Нагадаємо, перші санкції щодо Росії за недотримання закону США про контроль над хімічною та біологічною зброєю були запроваджені рік тому.   Обмежувальні заходи другого етапу санкцій включають в себе протидію США видачі кредитів чи іншої фінансово-технічної допомоги Росії з боку міжнародних фінансових організацій, таких як Світовий банк і МВФ; посилення ліцензування під час продажу РФ ряду товарів і технологій; заборону американським банкам брати участь у первинному ринку валютного суверенного боргу Росії і видавати кредити уряду РФ.   Нові санкції США не зачіпають російські держкомпанії, а також вторинний ринок суверенного боргу, номінованого не в рублях (на борг в російській валюті обмеження не поширюються).   Як відзначили аналітики дослідницько-консалтингової компанії Eurasia Group, ці винятки пом'якшують ефект санкцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: