У суді пояснили, чому не заарештували екс-голову НКРЕКП Вовка

Читать на русском
Столичний райсуд не задовольнив клопотання Національного бюро про заочний арешт колишнього керівника Нацкомісії у зв'язку з відсутністю рішенням Інтерполу.
Дмитро Вовк

Суд відмовився взяти заочно під варту колишнього голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитра Вовка, оскільки Інтерпол не ухвалив рішення про його міжнародний розшук.

Про це йдеться в мотивувальній частині рішення слідчої судді Солом'янського районного суду міста Києва Олени Курової від 20 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, як вказала суддя, Вовк хоч і оголошений у міжнародний розшук постановою детектива Національного антикорупційного бюро, проте таке рішення мають ухвалити Генеральний секретаріат Інтерполу чи Національне центральне бюро Інтерполу. Також детектив долучив до клопотання супровідний лист про направлення до Інтерполу постанови про міжнародний розшук Вовка, однак доказів отримання цієї постанови Інтерполом не було долучено.

Крім того, суддя звернула увагу на роздруківку із сайту Інтерполу захисника екс-голови Нацкомісії Ірини Одинець, згідно якої, Вовк не перебуває у міжнародному розшуці. Отже, на думку Курової, надані матеріали клопотання не містять належних та допустимих доказів оголошення Вовка у міжнародний розшук, а тому висновки детектива та прокурора про перебування підозрюваного у міжнародному розшуку і, як наслідок, можливості розгляду клопотання про обрання відносно останнього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою є необґрунтованим. Суддя ще додала, що Вовк виїхав до Бельгії ще 30 квітня, тобто коли не мав статусу підозрюваного.

Водночас суддя визнала обґрунтованою підозру колишньому керівнику НКРЕКП у причетності до нанесення 18,86 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Нагадаємо, екс-глава НКРЕКП Вовк з'явився в розшуку МВС. Раніше в НАБУ підтвердили підозри у справі формули «Роттердам плюс».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: