«Роттердам плюс»: суд відмовив у заочному арешті посадовця НКРЕКП

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув клопотання антикорупційних правоохоронних органів про обрання заочного запобіжного заходу.
Володими Бутовськийфото: скріншот з сайту МВС

Суд відмовив у заочному арешті заступника начальника управління енергоринку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Володимира Бутовського, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до нанесення 18,86 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Таке рішення сьогодні, 21 серпня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Курова, повідомляє журналіст «Слова і Діла».

Як відомо, 8 серпня НАБУ заочно повідомило Бутовському про підозру, а також іншим фігурантам. Пізніше його викликали до НАБУ для повідомлення про підозру особисто, проте він не приїхав. Тому детективи оголосили посадовця НКРЕКП в розшук, у тому числі міжнародний.

За словами прокурора САП Віталія Пономаренка, Бутовського оголосили у національний та міжнародний розшуки. За даними слідства, посадовець НКРЕКП 13 липня залишив Україну і полетів в турецьке курортне місто Бодрум і тому слід розглядати клопотання за відсутності Бутовського. Як вказував прокурор, посадовця Нацкомісії підозрюють у пособництві в ухваленні формули «Роттердам плюс».

Своєю чергою адвокат Бутовського Ірина Одинець заперечувала проти клопотання. На думку захисника, її клієнт не набув статусу підозрюваного і не був оголошений у міжнародний розшук.

Вивчивши клопотання, суддя Курова відмовила в його задоволенні.

Нагадаємо, вчора, 20 серпня суд відмовився заочно арештовувати екс-главу НКРЕКП Дмитра Вовка. Своєю чергою САП вирішила оскаржити це рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: