«Роттердам плюс»: суд відмовився заочно арештовувати екс-голову НКРЕКП Вовка

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув клопотання антикорупційних правоохоронних органів про обрання запобіжного заходу екс-керівнику тарифного регулятора.
Дмитро Вовк

Суд не взяв заочно під варту колишнього голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до нанесення 18,86 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Таке рішення сьогодні, 20 серпня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Олена Курова, повідомляє журналіст «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ заочно повідомило Вовку про підозру. Пізніше його викликали до НАБУ для повідомлення про підозру особисто, проте він не приїхав. Тому детективи оголосили екс-голову НКРЕКП в розшук, у тому числі міжнародний.

Тому на засіданні прокурор САП Віталій Пономаренко просив суд розглядати клопотання за відсутності підозрюваного. Як додав він, за даними Державної прикордонної служби України, Вовк 30 квітня виїхав до Брюсселя і не повертався. Також, за словами прокурора, постанова про міжнародний розшук екс-глави Нацкомісії направлено до Інтерполу. Як зазначав прокурор, існують ризики перешкоджання слідству зі сторони Вовка, зокрема, переховування. У зв'язку з цим, він просив суд взяти екс-голови НКРЕКП під заочну варту.

Водночас, адвокат підозрюваного Ірина Одинець зазначала, що її клієнт не приховується і перебуває на навчанні в Гарварді. Також вона подала до суду клопотання про відсутність у Вовка статусу підозрюваного.

Вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні.

Нагадаємо, Вовк повідомив, що поїхав з країни на навчання. Пізніше він додав, що не збирається повертатися до України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: