«Роттердам плюс»: суд пояснив, чому не заарештував посадовця НКРЕКП

Читать на русском
Столичний райсуд вказав, що до клопотання не було долучено всі документи, на які посилався прокурор під час засідання.
Тарас Ревенкофото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Суд відмовився взяти під варту заступника начальника управління-начальника відділу Управління енергоринку Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Тараса Ревенка, оскільки до клопотання не було долучено більшість документів, на які прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури посилався як на докази.

Про це йдеться у мотивувальній частині рішення слідчої судді Солом'янського районного суду міста Києва Ади Педенко від 12 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Суддя вказала, що більшість документів не було долучено до клопотання про обрання запобіжного заходу Ревенку, на які посилався прокурор САП як на докази обґрунтованої підозри, а тому суд не мав змоги з ними ознайомитися. Також Педенко підкреслила, що вона не може перевірити й обґрунтованість підозр того, що підозрюваний буде ухилятись від досудового слідства та намагатись перешкоджати його проведенню.

Втім, за даними журналіста «Слова і Діла», більшість документів, на які посилався прокурор під час засідання, були долучені до клопотання.

Водночас вона визнала обґрунтованою підозру Ревенку. Крім того, суддя додала, що хоч посадовець НКРЕКП і підозрюється у тяжкому злочині, проте Ревенко має на утриманні двох неповнолітніх дітей, одна з яких дитина-інвалід. Також він є основним джерелом доходів своєї сім'ї та батьків пенсіонерів, а тому достатнім для контролю за його процесуальною поведінкою буде такий запобіжний захід як застава.

Нагадаємо, суд відпустив Ревенка під 1,92 млн грн застави. Пізніше, в САП заявили про оскарження запобіжного заходу чиновнику НКРЕКП і колишньому члену комісії Володимиру Євдокімову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: