«Роттердам плюс»: Вовк прокоментував своє повернення в Україну

Читать на русском

Колишній керівник тарифного регулятора заявив, що не збирається повертатися в Україну при президенті Володимиру Зеленському.
Дмитро Вовкфото: glavcom.ua

Колишній голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк заявив, що не збирається повертатися в Україну.

Про це він написав на власній сторінці у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Я не готовий приїжджати поки голова офісу президента керує НАБУ, САП та судовою системою. При президенті Зеленському в суди дзвонять інші люди. І Коломойському, схоже, це дуже подобається. У мене немає «баришивських» чи «солом'янських» судів, немає такого «Богдана» чи «Ситника», тому вважаю за краще перебувати в країні, де закон і право не порожній звук. Я б з задоволенням прибув на суд. Але не готовий брати участі в судилищі», – наголосив Вовк.

Водночас додамо, що наразі в Солом'янського районному суді міста Києві відбувається засідання з обрання запобіжного заходу екс-голові НКРЕКП.

Як відомо, екс-голову Нацкомісії підозрюють у причетності до нанесення 18,86 млрд грн збитків від впровадженої НКРЕКП формули «Роттердам плюс». Підозру Вовку вручили заочно. Пізніше його викликали до НАБУ для повідомлення про підозру особисто, проте він не приїхав. Тому детективи оголосили його в розшук, у тому числі міжнародний.

Нагадаємо, Вовк розповів про причини виїзду з України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: