«Укрнет» хотів виправлень у рішеннях за клопотаннями НАБУ

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив українському інтернет-холдингу в виправленні двох рішень про надання тимчасового доступу до документів.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Інтернет-холдинг ТОВ «Укрнет» просив виправити дві судові ухвали, згідно з якими детективам Національного антикорупційного бюро був наданий тимчасовий доступ до інформації за двома скриньками електронної пошти у межах справи про можливу контрабанду бурштину.

Про це йдеться в ухвалах Солом'янського районного суду міста Києва від 2 та 4 липня, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, НАБУ розслідує можливе зловживання владою посадовців Львівської митниці Державної фіскальної служби, які можуть причетні до схеми незаконного вивезення бурштину з митної території України. Детективами встановлено, що в 2017 році через митні пости «Рава-Руська» та «Краковець» Львівської митниці ДФС без необхідних митних формальностей вивезено бурштину на суму понад 2 мільйони доларів. На митниці автомобілі документувалися як такі, що їдуть без багажу.

У межах цієї справи НАБУ отримало тимчасовий доступ до інформації за електронною поштою гонконзької компанії Avesta Line Limited на сайті «Укрнет». Ця компанія вказана продавцем бурштину у представлених для митного оформлення документах до митних органів Польщі. Також детективи отримали доступ до інформації за ще однією скринькою на сайті «Укрнет». Проте інтернет-холдинг звернувся із заявою для виправлення цих судових рішень, оскільки зміст електронного листування цих скриньок є нібито приватним листуванням. Вивчивши заяви, суддя відмовила в їх задоволенні.

Нагадаємо, САП направила до суду «бурштинову справу». Пізніше суд призначив підготовче засідання в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: