Суд призначив підготовче засідання в «бурштиновій справі»

Читать на русском
Справу бурштинових депутатів почнуть розглядати в Голосіївському суді столиці вже наступного тижня.
Максим Поляков та Борислав Розенблатфото: tsn.ua

Підготовче засідання за обвинуваченням народних депутатів Борислава Розенблата, Максима Полякова та інших підозрюваних у так званій «бурштиновій справі» призначили на 23 жовтня.

Про це йдеться на сайті Судової влади, повідомляє «Слово і Діло».

Судове засідання відбудеться 23 жовтня о 10:00 в приміщенні Голосіївського районного суду міста Києва. Як відомо, до колегії, яка розглядатиме «бурштинову справу», увійшли такі судді: Олена Первушина (головуючий суддя), Дмитро Валігура і Марина Єсауленко.

За інформацією «Судового репортера», адвокат Розенблата Олексій Шевчук був адвокатом головуючої судді Олени Первушиної. У зв'язку з цим суддя брала самовідвід у справі за обвинуваченням колишнього співробітника патрульної поліції Сергія Олійника, якого також захищав адвокат Шевчук. За її словами, станом на 30 січня, договір між нею і адвокатом Шевчуком не був розірваний.

Нагадаємо, Полякова та Розенблата НАБУ звинувачує в одержанні неправомірної вигоди; помічницю Полякова Тетяну Любонько - за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК; главу секретаріату міжфракційного об'єднання Верховної Ради України «Депутатський контроль» Вадима Руденка і двох його спільників Віктора Косянчука і Костянтина Проскурка – за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК.

Раніше у Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі заявили про те, що лише один підозрюваний у «бурштиновій справі» отримав обвинувальний акт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: