НАБУ розслідує незаконне вивезення бурштину через Львівський кордон

Читать на русском
Із прокуратури Львівської області до Антикорупційного бюро передали справу про незаконне вивезення бурштину до Польщі.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування в кримінальному провадженні про можливе зловживання службовим становищем посадовими особами Львівської митниці Державної фіскальної служби при незаконному вивезенні бурштину до Польщі.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи проводять розслідування із січня 2018 року. В Бюро вважають, що чиновники Львівської митниці ДФС, зловживаючи службовим становищем, могли бути причетні до схеми незаконного вивезення бурштину з митної території України.

Детективами встановлено, що в 2017 році через митні пости «Рава-Руська» та «Краковець» Львівської митниці ДФС без необхідних митних формальностей вивезено бурштину на суму понад 2 мільйони доларів. На митниці автомобілі документувалися як такі, що їдуть без багажу.

Водночас у представлених для митного оформлення документах до митних органів Республіки Польща зазначено, що продавцем бурштину є гонконзька фірма Avesta Line Limited, яка має електронну пошту на сайті ukr.net. У зв'язку з цим детективи через суд просили надати доступ до інформації за вказаною поштою гонконзької компанії. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ розслідує отримання хабарів екс-чиновниками «Укрнафти» від групи «Приват».

Раніше Бюро розпочало розслідування щодо заволодіння коштами «Київзеленбуду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: