Україна відзначає 28-у річницю Незалежності - трансляція з Хрещатика

Читать на русском
В Україні відзначають День Незалежності. В урочистих заходах візьмуть участь оркестри, оперні співаки, а також відома група ONUKA.
Ілюстративне фото.

У суботу, 24 серпня, в Україні відзначають День Незалежності.

Як пише «Слово і Діло», в Києві урочисті заходи почнуть за участю керівництва держави на Майдані Незалежності, онлайн-трансляція з «Радіо Свобода».

LIVE | День Незалежності: Хода гідності і Марш захисниківРадіо Свобода

Новий формат святкування запропонував президент Володимир Зеленський: замість військового параду на головній вулиці столиці має пройти «Хода гідності».

Також відбудеться нагородження видатних українців із різних сфер діяльності, які є гордістю нації.

На головній площі запланований хореографічний флешмоб і концерт, де прозвучать знамениті українські пісні у сучасному аранжуванні. У заході будуть задіяні 5 оркестрів, 18 піаністів, оперні зірки, народні артисти України.

Крім цього, до Дня незалежності громадські та волонтерські організації проведуть Марш захисників України, в якому братимуть участь воїни та ветерани АТО, медики, волонтери, рідні загиблих під час військових дій.

Нагадаємо, з нагоди Дня Незалежності України президента Володимира Зеленського привітали лідери країн світу. У прес-служба Офісу президента оприлюднили вітання президента США Дональда Трампа, королеви Британії Єлизавети Другої та президента Франції Емманюеля Макрона.

Також британські політики на чолі з прем'єром Борисом Джонсоном записали відео, в якому привітали Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: