ONUKA та зірки світової опери: стали відомі подробиці урочистостей до Дня Незалежності

Читать на русском
В урочистих заходах до Дня незалежності України 24 серпня візьмуть участь оркестри, оперні співаки, а також відома група ONUKA.

В урочистих заходах до Дня незалежності України 24 серпня візьмуть участь оркестри, оперні співаки, а також відома група ONUKA.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу агентства Secret Service Entertainment Agency.

Премії замість параду: став відомий розмір виплат до Дня НезалежностіМіністр оборони Степан Полторак підписав наказ про виплату грошової премії військовослужбовцям Збройних Сил з нагоди відзначення 28 річниці Незалежності України.

Як заявив український кліпмейкер Алан Бадоєв, який став співрежисером «Ходи Гідності», важливими дійовими особами святкових заходах на честь Дня незалежності в Києві стануть діти.

«Ми маємо пам'ятати наших героїв. Тих, хто віддав свої життя за краще майбутнє для нашої країни. Символ нашого майбутнього – наші діти. Не випадково саме вони стануть важливими дійовими особами в програмі Маршу», – зазначив Бадоєв.

За його словами, День незалежності – це історія не про силу, а про людей.

«Ми хочемо показати не танк, а танкіста. Чи не літак, а його льотчика. А разом із ними поруч вченого, лікаря, спортсмена, художника», – пояснив режисер задум ходи.

Своєю чергою режисер-постановник Олена Коляденко заявила, що бюджет на урочисту програму вийшов відносно невеликим.

«Ми відійшли від ідеї дорогих, масштабних декорацій і спеціальних конструкцій на Майдані, змістивши акценти на реальних людей – їхні вчинки, історії і долі, про яких повинна дізнатися вся країна», – розповіла вона.

На цей момент відомо, що до «Ходи гідності» планується залучити п'ять оркестрів, 17 піаністів, зірок оперної сцени. Зокрема, в ній візьмуть участь оперні співаки Андрій Романенко і Євген Орлов (лауреат конкурсу Пласідо Домінго, соліст Берлінської державної опери), Оксана Крамарева (лауреат конкурсу Пласідо Домінго «Опералія») і Анжеліна Швачка. Спеціальним гостем події стане легендарний український композитор Мирослав Скорик.

Крім урочистої частини й самої ходи, до програми святкових заходів увійде церемонія нагородження за участю президента Володимира Зеленського

Крім цього, в святковому дійстві з нагоди Дня незалежності візьме участь українська електронна група ONUKA.

«Участь у події візьме ONUKA – Ната Жижченко співатиме в урочистій частині заходу, а саунд-продюсер групи Євген Філатов (відомий також як The Maneken) спродюсує музику до однієї з частин свята», – розповіли організатори.

Раніше повідомлялося, що режисерами «Ходи Гідності» на День незалежності України 24 серпня стали кліпмейкер Алан Бадоєв та керівник шоу-балету Freedom Олена Коляденко.

9 липня президент України в своєму відеозверненні озвучив ідею скасування військового параду на День незалежності, замінивши його на інший формат. Натомість він запропонував зекономлені гроші – 300 млн грн – скерувати на грошові премії кожному військовослужбовцю ЗСУ. 15 липня Зеленський підписав указ про святкування Дня незалежності без параду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: