Україна відзначає День Незалежності: програма заходів

Читать на русском
24 серпня в Україні відзначають День Незалежності.  Новий формат святкування запропонував президент Володимир Зеленський.
Фото «Слово і Діло».

У суботу, 24 серпня, в Україні відзначають День Незалежності. Новий формат святкування запропонував президент Володимир Зеленський: замість військового параду на головній вулиці столиці має пройти «Хода гідності».

Як пише «Слово і Діло», зранку в усіх містах країни, після національної хвилини мовчання, пролунає сто ударів дзвонів в пам’ять про Героїв Небесної сотні.

Замість параду «Хода гідності»: чому Зеленський обрав таку альтернативуЗамість військового параду на День Незалежності в Києві відбудеться Хода гідності з військовими та керівництвом держави.

Урочисті заходи розпочнуться о 09:30 за участю керівництва держави на Майдані Незалежності в Києві.

Далі Хрещатиком покрокує «Хода гідності», в якій візьмуть участь військові, вчителі, медики, спортсмени, а також президент з родиною та інші високопосадовці. До українців звернеться Володимир Зеленський і завершиться подія концертом.

Над постановкою ходи працювали кліпмейкер Алан Бадоєв і хореограф Олена Коляденко. Як розповів Алан Бадоєв , режисери відмовилися від військової техніки і намагатимуться акцентувати увагу не на військових атрибутах, а на людині.

Репетиції ходи відбувалися на аеродромі заводу «Антонов».

Об 11:00 неофіційний парад проведуть ветерани і активісти. Збір учасників Маршу захисників запланований на 10:00 у парку Шевченка. Стартує він об 11:00 від червоного корпусу Київського національного університету Тараса Шевченка. Вони підуть вулицею Володимирською, бульваром Шевченка, а потім маршем – «коробками» – Хрещатиком до майдану Незалежності.

Крім Києва, подібні марші також планують провести ще у п’ятьох містах – Миколаєві, Львові, Запоріжжі, Сумах та Одесі.

Крім того, з 9:00 до 13:00 у День Незалежності відбудеться «Забіг у вишиванках», Русанівська набережна — Дніпровська набережна до вулиці Княжий Затон.

Чи пам’ятаєте Ви обіцянки президентів, які вони дали на День Незалежності УкраїниОбмовки за Фрейдом від всіх президентів України, які випливають з їхніх промов до Дня Незалежності України. Ми зібрали найцікавіші в нашому тесті.

Також заплановано покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, загиблих учасників Революції Гідності, учасників АТО.

О 13:00 біля будівлі Київської міської ради (Хрещатик, 36) о відбудеться святковий захід з нагоди 28-ї річниці незалежності України, а з 16.00 до 19.30 пройде фестиваль етнічних громад «Етнічний віночок».

Пізніше на Хрещатику, від вулиці Богдана Хмельницького до бульвару Тараса Шевченка пройде акція «Україна єдина» Київського міського автоклубу (15.00-22.00).

Також на Хрещатику, від вул. Прорізної до будівлі Укрпошти, відбудеться вуличний соціальний фестиваль «Карта мрії — 2019».

Нагадаємо, З нагоди Дня Незалежності України президента Володимира Зеленського привітали лідери країн світу. У прес-служба Офісу президента оприлюднили вітання президента США Дональда Трампа, королеви Британії Єлизавети Другої та президента Франції Емманюеля Макрона.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: