На Шрі-Ланці скасували режим НС, запроваджений після терактів

Читать на русском
Президент Шрі-Ланки не став знову продовжувати дію режиму надзвичайного стану, запровадженого в країні після серії терактів у квітні.

Президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена не став знову продовжувати дію режиму надзвичайного стану (НС), запровадженого в країні після серії терактів у квітні, у результаті яких загинули близько 250 людей.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє агентство AFP із посиланням на джерело в канцелярії глави держави.

Травневі свята за кордоном: до яких країн полетять на відпочинок українціЧартери до Єгипту та Туреччини на травневі свята перебувають у топі розкладу двох столичних міжнародних аеропортів.

«Президент не випустив нову декларацію про продовження режиму надзвичайного стану на новий період», - заявило джерело агентства.

Влада Шрі-Ланки ввела режим надзвичайного стану 22 квітня після серії терактів, щоб наділити поліцію і збройні сили повноваженнями, необхідними для забезпечення громадської безпеки. Раніше президент продовжував дію режиму надзвичайного стану тричі.

Нагадаємо, у католицьку пасхальну неділю, 21 квітня, у готелях і церквах на Шрі-Ланці прогриміли вісім вибухів, жертвами яких стали не менше 250 осіб. Ще близько 500 осіб постраждали. Після цього влада тимчасово заборонила користуватися соцмережами.

Пізніше повідомлялося, що правоохоронці затримали або ліквідували всіх підозрюваних у здійсненні терактів на острові.

Також стало відомо, що Шрі-Ланка тимчасово скасувала плату за візу для українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: