Зі Шрі-Ланки вислали понад 600 іноземців після терактів

Читать на русском
Влада Шрі-Ланки з 21 квітня вислала понад 600 іноземців, у тому числі близько 200 представників ісламського духовенства.

Влада Шрі-Ланки з 21 квітня вислала понад 600 іноземців, у тому числі близько 200 представників ісламського духовенства.

Про це напередодні повідомив міністр внутрішніх справ Шрі-Ланки Ваджіра Абеівардена, пише «Слово і Діло».

Міністр заявив, що священнослужителі були оштрафовані та депортовані з країни, оскільки у них були прострочені візи.

«З огляду на поточну ситуацію в країні, ми переглянули візову систему і ухвалили рішення посилити візові обмеження для релігійних проповідників», - розповів Абеівардена.

Також десяткам тисяч співробітників служб безпеки на Шрі-Ланці було наказано обстежувати школи напередодні їхнього відкриття після канікул, які були продовжені після серії терактів. Раніше влада посилила охорону мостів і запровадила патрулювання на річках і каналах.

Нагадаємо, в католицьку пасхальну неділю 21 квітня в готелях і церквах на Шрі-Ланці прогриміли вісім вибухів, жертвами яких стали не менше 250 осіб. Ще близько 500 осіб постраждали.

Відповідальність за атаки взяло на себе терористичне угрупування «Ісламська держава». За даними ЗМІ, в нападі брали участь дев'ять терористів-смертників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: