На Шрі-Ланці скасували недільні служби після інформації про можливі теракти

Читать на русском
Католицька церква Шри-Ланці не буде проводити недільні служби другий тиждень поспіль після того, як влада повідомила про нові заплановані атаки бойовиків.

Католицька церква Шри-Ланці не буде проводити недільні служби другий тиждень поспіль після того, як влада повідомила про нові заплановані атаки бойовиків терористичного угруповання «Ісламська держава».

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє портал DPN.

США попередили про небезпеку нових терактів на Шрі-ЛанціЗа словами посла США на Шрі-Ланці Алайни Тепліц, в країні вже досягнутий величезний прогрес, завдяки затриманням, але на даний момент ведеться активне планування нових атак.

Повідомляється, що недільні служби Католицької церкви скасовуються вже вдруге у столиці Шрі-Ланки, після того, як уряд попередив про можливі напади з боку тієї ж групи бойовиків, пов'язаної з ІДІЛ, що здійснила теракти на Великдень.

Як наголошується, архієпископ Коломбо кардинал Малколм Ранджит скасував недільні служби на цьому тижні з міркувань безпеки.

Лідери ісламської громади Шрі-Ланки закликали мусульман взяти участь у п'ятничній молитві, попередньо попросивши влади прийняти підвищені заходи безпеки.

Нагадаємо, 21 квітня на Шрі-Ланці сталася серія вибухів на території трьох церков і трьох готелів. В результаті терактів, за офіційною інформацією, загинули 253 людини. Відповідальність за вибухи взяла на себе ІДІЛ.

Раніше повідомлялося, що розвідувальні служби Шрі-Ланки вважають, що бойовики терористичної організації «Ісламська держава» можуть здійснити нові атаки в туристичних зонах Азії та Африки, подібні тій, що була зроблена на Шрі-Ланці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: