Травневі свята за кордоном: до яких країн полетять на відпочинок українці

Читать на русском

Садити картоплю на травневі свята, звичайно, входить у традицію українців, але є щасливчики, які все ж поїдуть відпочивати, адже буде п'ять вихідних поспіль. Причому основна частина трудящих відправляться потягами, автобусами й власними машинами на природу, в короткі подорожі Україною або за кордон. Ми ж вирішили подивитися, до яких країн українці на травневі свята полетять літаками. «Слово і Діло» проштудіювало розклад рейсів у міжнародних аеропортах «Бориспіль» та «Київ», щоб відстежити найбільш популярні туристичні напрямки.

Революційних змін в уподобаннях українців не відбулося й, за словами директора Центру розвитку туризму України Царука, в 2019 році найчастіше українці на травневі свята бронювали тури до Туреччини, Єгипту, Кіпру та ОАЕ.

Із загальної кількості авіарейсів із 26 до 30 квітня 2019 року з «Борисполя» та «Києва» безперечними лідерами стали чартерні рейси до Єгипту (Шарм-Ель-Шейх) і Туреччини (Анталія). Великим попитом користуються також і регулярні рейси до Стамбула (Туреччина), Хургади (Єгипет), Таль-Авіва (Ізраїль) та Риги (Латвія).

На другому місці за популярністю в наших туристів європейський напрямок: Німеччина, Франція, Австрія, Польща.

Набагато менше відпочивальників прямують на Кіпр і до Італії.

Нагадаємо, «Слово і Діло» вивчило, як мери українських міст подбали про комфортний відпочинок на травневі свята в межах міста.

Також ми писали, що переможець президентських виборів в Україні Володимир Зеленський на травневі вихідні полетів до Туреччини, але обіцяв повернутися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: