На Шрі-Ланці запровадили комендантську годину

Читать на русском
Влада Шрі-Ланки запровадила загальнонаціональну комендантську годину після серії нападів на мусульман.

Влада Шрі-Ланки запровадила загальнонаціональну комендантську годину після серії нападів на мусульман.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters у понеділок, 13 травня.

Зазначається, що на острові вже другий день натовпи нападають на мечеті, а також руйнують магазини і підприємства, що належать мусульманам.

«У заворушеннях беруть участь сотні людей, а поліція й армія просто спостерігають», - заявив у коментарі агентству житель району Коттампітія.

У підсумку поліція застосувала сльозогінний газ проти порушників порядку на північному заході країни. Комендантська година діятиме з 21:00 вечора до 4 години ранку за місцевим часом.

Такий режим встановлений до особливого розпорядження. Протягом комендантської години додаткові загони поліції патрулюватимуть вулиці для запобігання можливих заворушень.

Раніше в понеділок повідомлялося, що на Шрі-Ланці знову тимчасово заблокували WhatsApp, Viber і Facebook. Заборону ввели після расистського повідомлення в соціальних мережах. Його автора затримали.

Нагадаємо, в католицьку великодню неділю 21 квітня в готелях і церквах на Шрі-Ланці пролунало вісім вибухів, жертвами яких стали не менш ніж 250 осіб. Ще близько 500 людей постраждали. Після цього влада тимчасово забороняла використання соцмереж.

Пізніше повідомлялося, що правоохоронці затримали або ліквідували всіх підозрюваних у здійсненні терактів на острові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: