Сенцова не включили до списку на обмін − ЗМІ РФ

Читать на русском
Режисера Олега Сенцова не включили в список обміну, який погоджують Росія і Україна, повідомляє російська газета Комерсант із посиланням на інформовані джерела.

Режисера Олега Сенцова не включили в список обміну, який погоджують Росія і Україна, повідомляє російська газета Комерсант із посиланням на інформовані джерела.

Як передає «Слово і Діло», також видання стверджує, що в списки для обміну не включений російський пропагандист Кирило Вишинський. Нібито він відмовився від обміну і «має намір добиватися свого виправдання і звільнення».

Офіс президента запропонував одночасно з Вишинським звільнити СенцоваОфіс президента Володимира Зеленського у відповідь на пропозицію Росії звільнити головного редактора РІА Новости-Україна Кирила Вишинського запропонував одночасно звільнити українця Олега Сенцова.

Співрозмовники російської газети не уточнили, чому в списки не потрапив Сенцов.

Напередодні російський Інтерфакс повідомляв, що п’ятеро українських політв'язнів, які відбувають тюремні терміни в РФ, можуть бути видані Україні.

Російська газета Комерсант повідомляла, що до кінця літа Україні можуть бути передані захоплені в Керченській протоці моряки.

Кремль підтвердив контакти президента РФ Володимира Путіна з обміну утримуваними особами з Україною.

За даними російських ЗМІ, Україна і Росія досягли попередньої домовленості про обмін утримуваними особами за формулою 33 на 33.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років суворого режиму.

Він був захоплений російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Українця звинувачували в нібито підготовці терактів на півострові під час його окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї і вибухівки.

Керівника РИА Новости-Україна Кирила Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року за підозрою в державній зраді.

Йому закидають участь у пропагандистських акціях в Криму навесні 2014 року, спрямованих на підтримку російської окупації півострова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: