У Кремлі підтвердили, що Путін і Макрон обговорювали обмін українців

Читать на русском
Президенти Росії і Франції Володимир Путін і Еммануель Макрон під час переговорів обговорили російсько-українські відносини та питання обміну утримуваними особами.

Президенти Росії і Франції Володимир Путін і Еммануель Макрон під час переговорів обговорили російсько-українські відносини, зокрема питання обміну утримуваними особами.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає «Інтерфакс».

За словами Пєскова, конкретні прізвища не обговорювалися.

«Якісь персоналії не обговорювалися. Відбувся докладний обмін думками з проблеми врегулювання на південному сході України, обговорювалися російсько-українські відносини, в тому числі згадувалася тема обміну утримуваними особами», – сказав Пєсков.

Відповідаючи на уточнююче запитання про можливі зрушення в обміні утримуваними між Росією і Україною, Пєсков сказав: «Певні контакти з цього приводу здійснюються».

Напередодні російський «Інтерфакс» повідомляв, що п'ятеро українських політв'язнів, які відбувають тюремні терміни в РФ, можуть бути видані Україні. Йдеться про Володимира Балуха, Павла Гриба, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха та Олександра Кольченка.

Раніше заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що на зустрічі президента Франції Еммануеля Макрона та президента РФ Володимира Путіна обговорювалося питання українських заручників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: