Лавров прокоментував можливість обміну утримуваними особами між Україною та Росією

Читать на русском
Для обміну політв'язнями потрібно узгодити конкретні правові, технічні та організаційні аспекти.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що просування у питанні обміну утримуваними особами між Російською Федерацією та Україною вимагає узгоджень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російські ЗМІ.

Росія звільнила українського політв'язня ТерновськогоРосія звільнила українського політв'язня Романа Терновського у звязку із закінченням незаконного строку ув'язнення.

За його словами, в ході телефонних розмов президенти України і Росії обговорювали загальний стан справ, насамперед, у врегулюванні в Донбасі, а також окремі аспекти двосторонніх відносин.

«Президент Зеленський двічі телефонував президенту Путіну. Вони обговорювали загальний стан справ, насамперед, у врегулюванні в Донбасі, а також окремі аспекти двосторонніх відносин, в тому числі і ситуацію з особами, які утримуються по обидва боки російсько-українського кордону».

За словами Лаврова, для обміну політв'язнями потрібно узгодити конкретні правові, технічні та організаційні аспекти.

«Для того, щоб просувати цю тему, потрібно домовлятися не тільки в принципі, але і погоджувати конкретні правові, технічні та організаційні аспекти. Потрібно не забувати про те, що мова йде про долі людей, і тут потрібно не гонитва за сенсацією, щоб встигнути першим про щось повідомити, а копітка робота на результат», - зазначив міністр закордонних справ РФ.

Нагадаємо, українських політв'язнів і моряків можуть звільнити до кінця літа. За інформацією російських ЗМІ обмін знаходиться на фінальній стадії.

Також про можливе обмін полоненими між Україною і Росією заявив директор російського Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, наближений до помічника президента РФ Владислава Суркова. За його словами, обмін може відбутися в найближчі тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: