Парад на День Незалежності потрібно законодавчо визначити – Полторак

Читать на русском
Полторак вважає, що слід чітко законодавчо визначити порядок проведення парадів на День Незалежності.
Ілюстративне фото.

Міністр оборони Степан Полторак вважає, що слід чітко законодавчо визначити порядок проведення парадів на День Незалежності.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав Армія.Inform міністр оборони Степан Полторак.

Премії замість параду: за 5 днів до свята в Міноборони не можуть назвати суму виплатОбіцяли замість параду премії українським військовим. Але до Дня Незалежності п'ять днів, а невідома навіть сума премій.

«У нас має бути чітке розуміння: проводити чи ні парад, на те є рішення верховного головнокомандувача – президента України. Він із тим визначається у своєму указі. Цьогоріч вирішено не проводити парад, це його право, і таке рішення ми маємо виконувати… І для того, щоб не існувало навколо військових парадів дискусій, нам слід чітко законодавчо визначити порядок проведення парадів. Тобто, коли і з якої нагоди проводити, з якою метою», – зазначив він.

Нагадаємо, на початку липня Володимир Зеленський заявив, що вирішив скасувати військовий парад до Дня Незалежності, а зекономлені кошти спрямувати на премії для військових.

Військові паради у різних формах на День Незалежності відбувалися з 2001 року. У 2011-2013 роках президент-утікач Віктор Янукович повністю відмовився від проведення військових парадів. Таке рішення від аргументував наміром спрямувати кошти на соціальних захист населення.

П'ятий президент Петро Порошенко відновив проведення параду на День Незалежності. А минулорічний парад став найбільшим за роки незалежності. Участь у ньому вперше взяли жінки-військовослужбовці та армійська авіація.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: