ГПУ повідомила про підозру двом прибічникам «ДНР»

Читать на русском
Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом керівникам так званих військово-патріотичних клубів ДНР, які здійснюють підготовку дітей до бойових дій на окупованому Донбасі.

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом керівникам так званих «військово-патріотичних клубів ДНР», які здійснюють підготовку дітей до бойових дій на окупованому Донбасі.

Про це пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, керівникам клубів «Спартанці» та «Амазонки», громадського військово-патріотичного руху «Молода гвардія» інкримінують вчинення злочинів за ч. 1 ст. 258-3 (здійснення організаційного та іншого сприяння діяльності терористичної організації), ч. 1 ст. 260 (створення не передбачених законами України воєнізованих формувань та участь у їх діяльності), ч. 3 ст. 260 (керівництво не передбаченим законами України воєнізованим формуваннями), ч. 2 ст. 438 (вчинення за попередньою змовою групою осіб порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України) Кримінального кодексу України.

За даними слідчих, підозрювані прибічники терористичної організації «ДНР» за погодженням із представниками РФ створили так звані «військово-патріотичні клуби» для вербування дітей і підлітків віком від 5 до 18 років та підготовки до участі у військових діях і терористичній діяльності проти українських сил.

Дітей під виглядом військово-патріотичного навчання та виступів на різноманітних військово-спортивних заходах навчали поводженню зі зброєю, боєприпасами та вибухонебезпечними речовинами.

Нагадаємо, що Східна правозахисна група повідомила, що бойовики незаконного формування «ДНР» за фінансової та організаційної підтримки Росії проводять мілітаризацію дітей, підлітків і молоді.

ГПУ відкрила кримінальне провадження після повідомлення правозахисників.

Раніше в СБУ повідомили, що група компаній «Мотор Січ» фінансувала «ДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: