ДБР завершило розслідувати епізод поблизу САП: підозрюють працівників НАБУ

Читать на русском

Держбюро розслідувань завершило слідство за підозрою працівників Національного бюро у нібито незаконних діях поблизу будівлі прокуратури.

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідувань за підозрою працівників Управління спеціальний операцій Національного антикорупційного бюро у перевищенні службових повноважень та незаконному заволодінні автівкою в подіях, які сталися 19 вересня 2018 року неподалік будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це журналісту «Слова і Діла» повідомили у відповіді на запит.

«У кримінальному провадженні повідомлено про підозру працівникам УСО НАБУ у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 365 та ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України... Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено», – йдеться у листі Держбюро розслідувань.

В органі також додали, що процесуальний керівник виділив матеріали відносно підозрюваних в окреме кримінальне провадження.

Нагадаємо, 19 вересня 2018 року керівник САП Назар Холодницький повідомив, що його охорона виявила пристрій, який нібито встановили для прослуховування будівлі прокуратури. Пізніше, на місце подій приїхали співробітники управління спецоперацій НАБУ, і, за словами Холодницького, побили його водія. Також у САП повідомили, щоб знайшли автомобіль, в якому перебувають працівники НАБУ. У самому Національному бюро повідомили, що не мали наміру прослуховувати керівника САП. Водночас генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що санкціонував прослуховування будівлі САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: