САП оскаржить відмову в обранні запобіжного заходу екс-голові НКРЕКП Вовку

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить рішення, яким суд не взяв заочно під варту колишнього голову НКРЕКП Дмитра Вовка.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить рішення, яким суд не взяв заочно під варту колишнього голову НКРЕКП Дмитра Вовка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у причетності до нанесення 18,86 млрд грн збитків від впровадження формули «Роттердам плюс».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила у вівторок, 10 серпня, прес-служба САП у Facebook.

У повідомленні йдеться, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури категорично не погоджуються з рішенням Солом’янського районного суду міста Києва, який не обрав для колишнього голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зважаючи на те, що підозрюваний перебуває за межами України та не з’являється на виклик слідчих його було оголошено у міжнародний розшук, йдеться у повідомленні.

Також у САП наголосили, що крім того, оскільки наявні й інші ризики перешкоджання слідству - вплив на учасників процесу, можливість знищення доказів у справі, а також можливість перешкоджання провадженню іншим чином, з огляду на обґрунтованість підозри прокурор наполягав на обранні колишньому голові Комісії запобіжного заходу.

Проте суд відмовив у задоволенні клопотання держобвинувача.

Зважаючи на викладене, САП оскаржить вказане рішення Солом’янського райсуду м. Києва в суді апеляційної інстанції.

Як повідомлялося, суд не взяв заочно під варту колишнього голову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка.

Нагадаємо, Вовк повідомив, що поїхав з країни на навчання. Пізніше він додав, що не збирається повертатися до України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: