В Україні посилять норми безпеки в готелях після пожежі в Одесі

Читать на русском
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України посилило норми пожежної безпеки для готелів, які набудуть чинності з 1 жовтня.

На тлі пожежі в одеському готелі «Токіо Стар», Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України посилило норми пожежної безпеки для готелів, які набудуть чинності з 1 жовтня.

Про це повідомляє пресс-служба Мінрегіон, пише «Слово і Діло».

Пожежа в готелі Одеси: поліція виключила одну з версійЕксперти завершили розтин дев’яти загиблих при пожежі в Токіо Стар, теорія про те, що пожежа була спробою приховати вбивство, не підтверджується — на тілах тільки характерні для пожежі ушкодження.

Згідно з новими нормами, готелі повинні бути обладнані системами протипожежного захисту згідно з державними будівельними нормами «Системи протипожежного захисту».

«Зокрема, вводимо можливість використання ефективних систем пожежогасіння водою, а також сучасних систем раннього виявлення загроз і надзвичайних ситуацій. Норми почнуть діяти вже з жовтня», - заявив заступник Міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Також дозволяється розміщувати готелі на 1-3 поверхах громадських і житлових будівель I-III ступенів вогнестійкості за умови відокремлення їх у протипожежний відсік з окремими шляхами евакуації.

Нагадаємо, в Одесі 17 серпня в готелі «Токіо Стар» сталася пожежа, в результаті якої загинули 9 людей. Власнику готелю Вадима Чорного поліція повідомила про підозру. Йому інкримінують порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: