Пожежа в Одесі: ДБР розслідує недбалість працівників ДСНС

Читать на русском
Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) відкрили кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), що призвело до пожежі в готелі Токіо Стар в Одесі.

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) відкрили кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), що призвело до пожежі в готелі «Токіо Стар» в Одесі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДБР.

Так, слідчі підозрюють працівників ДСНС в неналежному виконанні службових обов'язків при перевірці будівлі готелю «Токіо Стар», де сьогодні вночі сталася пожежа, як забрала життя 8 людей.

«Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками ДСНС України в Одеській області, що призвело до виникнення пожежі в готелі «Токіо Стар» та загибелі людей», - заявили у відомстві.

Наразі здійснюється допит свідків та вилучення необхідних для слідства документів. Слідчі дії проводяться з частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу, а саме - службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі в одеському готелі «Токіо Стар», яка сталася вночі 17 серпня. Правоохоронці розслідують порушення вимог пожежної безпеки в закладі.

Крім того, в одеській поліції заявили, що наразі слідство розглядає 3 версії виникнення пожежі. Основною версією є коротке замикання в електрощитовій поблизу пральні. Також правоохоронці перевіряють версію навмисного підпалу та необережного поводження з вогнем.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: