Пожежа в Одесі: власнику готелю повідомили про підозру

Читать на русском
Поліція повідомила про підозру власнику згорілого одеського готелю Токіо Стар Вадиму Чорному.

Поліція повідомила про підозру власнику згорілого одеського готелю «Токіо Стар» Вадиму Чорному.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба поліції Одеської області.

Пожежа в Одесі: серед загиблих є громадянка АвстраліїУпізнані тіла шістьох загиблих під час пожежі в одеському готелі Токіо Стар, серед жертв – громадянка Австралії.

Йому інкримінують порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ст. 270 ч. 2 КК).

«Чоловік затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Зараз інших підозрюваних у кримінальному провадженні немає», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що станом на 19 серпня поліцейські встановили особи шести загиблих. Двоє з них – жителі Одеської області (хлопець 2002 р. н. та дівчина 2001 р. н.), двоє – кияни (чоловік 1995 р. н. та жінка 1996 р. н.), 58-річний житель Дніпропетровщини та 73-річна громадянка Австралії. Ідентифікація ще трьох загиблих триває.

За результатами судово-медичного обстеження, причина смерті всіх загиблих – отруєння продуктами горіння.

Наразі в поліції розглядають лише одну версію того, що сталося, – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Власник згорілого готелю стверджує, що провина за подію лежить на охоронній компанії, яка не відреагувала на пожежу й не викликала відповідні служби. Він також написав листа зі зверненням до президента.

Президент Володимир Зеленський заявив, що стежитиме за перебігом розслідування навколо готелю «Токіо Стар» і що відповідатимуть не лишеи безпосередні винуватці, але й особисто власник.

Нагадаємо, пожежа в готелі «Токіо Стар» сталася вночі 17 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: