Відсторонення голови ОАСК Вовка: ВРП відвела свого члена

Читать на русском
Дисциплінарний суддівський орган відвів свого члена від розгляду клопотання про відсторонення Павла Вовка від здійснення правосуддя.
Павло Вовк

Вища рада правосуддя відвела свого члена Олега Прудивуса від розгляду клопотання про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка.

Таке рішення орган ухвалив сьогодні, 20 серпня за результатами розгляду заяви начальника відділу Генеральної прокуратури Юлії Малашич, повідомляє «Слово і Діло».

За її словами, Вовк та Прудивус мають дружні відносини. Як вказувала Малашич, згідно аудіоконтролю, який проводився в кабінеті голови ОАСК Вовка, Прудивус нібито перебував у кабінету Вовка, де вони обговорювали рішення і засідання ВРП.

Вивчивши заяву, ВРП відвід члена Прудивуса задовольнила.

Пізніше прокурор Малашич також просила відвести ще одного члена ВРП, а саме Миколу Худика, оскільки він також фігурує у «плівках Вовка». Проте ВРП цю заяву не задовольнила.

Нагадаємо, 26 липня НАБУ проводило обшуки в Окружному адмінсуді Киева. Також у ГПУ розкрили деталі слідства, в межах якого проводили обшуки в будівлі суду. Пізніше, Вовку вручили підозру.

Крім того, до Вищої ради правосуддя надійшли клопотання про відсторонення голови ОАСК, судді цього суду та іншого служителя Феміди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: