Рудик провалив обіцянку запровадити прогресивну шкалу оподаткування

Читать на русском
Новобраний мажоритарник Черкаської області Рудик провалив передвиборчу обіцянку з попередньої депутатської каденції запровадити прогресивну шкалу оподаткування.
Сергій Рудик

Новообраний мажоритарник від Черкаської області й іще чинний народний депутат за одномандатним виборчим округом №198 Сергій Рудик провалив передвиборчу обіцянку зі своєї програми-2014, не запровадивши прогресивну шкалу оподаткування за принципом «малий бізнес – малі податки, великий бізнес – великі податки».

Таку обіцянку він дав 24 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

Прогресивне оподаткування – система, за якої податкові ставки збільшуються залежно від зростання доходу платника податків. Саме це й обіцяв нардеп у своїй програмі майже п’ять років тому.

Сергій РудикНародний депутат України

Протягом двох перших років роботи Верховна рада VIII скликання ухвалила низку законопроектів, які вносять зміни до податкової системи країни. Зокрема, парламентарі проголосували за внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової реформи, про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування й легалізації фонду оплати праці та щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці.

Рудик голосував лише за дві законодавчі ініціативи – внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів, отриманих нерезидентами за борговими зобов'язаннями, та щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році.

При цьому Рудик не зареєстрував жодної власної податкової ініціативи, тому його обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Рудик дав 97 обіцянок, з яких 20 виконав, а 29 – провалив.

Раніше ми розбирались, які обіцянки дали новобрані мажоритарники Черкаської області у своїх програмах. Зокрема, Рудик, обіцяв домогтися виділення коштів на завершення ремонту й заміну аварійних ліфтів у Смілі та Кам’янці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: