Рудик провалив передвиборчу обіцянку заборонити закриття дитячих садків

Читать на русском
Нардеп Рудик не виконав передвиборчу обіцянку заборонити закриття дитячих садків. Депутат не подав жодного законопроекту, щоб домогтися заборони на закриття дитячих дошкільних установ.

Народний депутат України з одномандатного виборчого округу №198 (Сміла, Черкаська область) Сергій Рудик провалив передвиборчу обіцянку заборонити закриття дитячих садків.

Таку обіцянку він дав 24 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«На законодавчому рівні заборонити закриття шкіл, дитячих садків ФАПів і лікарень», – записано в передвиборчий програмі Рудика.

Станом на 6 липня 2018 року Сергій Рудик не ініціював жодного законопроекту, яким би запроваджувалася заборона на закриття дитячих садків.

Сергій РудикНародний депутат України

Зараз рішення про створення, реорганізацію, ліквідацію або перепрофілювання установи дошкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форм власності ухвалює його засновник. Відповідно до закону «Про дошкільну освіту», засновником закладу дошкільної освіти може бути орган державної влади, відповідна рада від імені територіальної громади, фізична та/або юридична особа (в тому числі релігійна організація), рішенням якої заснований заклад дошкільної освіти.

Також установи дошкільної освіти, в тому числі й дитячі садки, можуть бути передані засновниками в комунальну або державну власність відповідно до законодавства.

Оскільки нардеп не подав жодних проектів законів, щоб змінити порядок закриття дитячих садків, його обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Рудик дав 51 обіцянку, з яких 16 виконав, а 9 – провалив.

Раніше ми писали, що Сергій Рудик не впорався з програмною обіцянкою запровадити спеціальний податок для українських олігархів зі східних областей, який піде на відновлення зруйнованої інфраструктури та підтримку української армії. Хто ще з нардепів провалив запевнення, що запровадить податок для олігархів, дивіться на нашому відео.

Також ми підрахували рейтинг відповідальності Рудика та інших мажоритарників Черкаської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: